Tijdschrift voor heel Hoorn (nalezen)

HOORN – Alle inwoners van de gemeente Hoorn ontvingen op woensdag 21 september een tijdschrift met een christelijke boodschap. Het gaat om een eenmalige actie van Het Lichtbaken.

Albert van Bragt, verbonden aan de christelijke gemeente Het Lichtbaken, over de actie. “Een drukkerij bood ons aan een tijdschrift samen te stellen ter verspreiding in de hele gemeente Hoorn. Het zou gaan om een full colour uitgave van 32 pagina’s, waarvan veertien pagina’s advertenties. Het enige waarvoor wij moesten zorgen waren de artikelen. Uniek! Natuurlijk hebben wij dit aanbod met beide handen aangenomen.”

Het tijdschrift oogt aantrekkelijk. Op de voorkant prijkt een mooie foto van de haven van Hoorn. Het magazine bevat artikelen die verschillende aspecten van het christelijke geloof belichten, zoals een interview met een oud-inwoner van Hoorn, een meditatie van prof. dr. Henk van den Belt, een uiteenzetting van wat christenen geloven door dominee Ben Tramper, een interview van een gemeentelid van Het Lichtbaken, straatpastor Esther Jeunink deelt wat van haar ervaringen en een historisch artikel dat over ds. Frits Slomp gaat, die rond 1950 in Hoorn evangelisatiepredikant was.

“Er is een brede belangstelling voor het blad. Mensen zijn benieuwd naar het tijdschrift en willen het graag lezen”, aldus Van Bragt. “Wie het niet heeft ontvangen, kan het aanvragen via de website. Als christelijke gemeente hopen we dat de lezers het magazine met plezier lezen en anders naar christenen en het christelijke geloof, maar voorál anders naar Christus gaan kijken.”

Om het tijdschrift na te lezen, klik op: Allicht Hoorn