Christelijke gemeente Het Lichtbaken

 

De deurprpldeur staat open
Het Lichtbaken is een christelijke gemeente waar iedereen welkom is, ongeacht leeftijd, achtergrond, religie. Want we zien elkaar als medemensen, als schepselen, en benaderen elkaar met respect en belangstelling.

 

Wie zijgroupprpln wij?
We kunnen onze gemeente misschien wel het beste typeren als een hervormde gemeente. De samenkomsten op zondag vormen de kern van onze activiteiten. De Bijbel, het Woord van God staat centraal. Altijd proberen we deze Boodschap te betrekken op onze tijd en de vragen die daarbij horen.

 

calendar

Diverse activiteiten
In ons gebouw en op andere plaatsen in Hoorn organiseren we activiteiten. Iedere zondag zijn er twee diensten. In de week houden we gespreksgroepen rond een open Bijbel. Ook voeren we persoonlijke gesprekken en leggen we bezoekjes af. Op de pagina Activiteiten vindt u daarvan een beschrijving en op Agenda de tijden.

 

selfJezelf zijn
Het gaat er bij ons ongedwongen aan toe. U kunt contacten leggen, gesprekken voeren, samen met anderen nadenken over levensvragen, of over de dingen waarmee u zit. Als u liever luistert, is dat ook prima. ‘Je mag gewoon jezelf zijn.’

 

bibel2

Perspectief
In onze activiteiten proberen we na te gaan wat ons mensen nu echt bezielt. Wat geeft werkelijk perspectief in ons leven? Wat geeft mij kracht om dóór te gaan, zelfs als ik het moeilijk heb? Daarbij nemen we geen menselijke woorden of opvattingen als basis. We letten vooral op de boodschap die onze Schepper ons heeft gegeven. Ons uitgangspunt is de Bijbel.

 

home2

Ook thuis
Misschien ziet u er tegenop om eruit te gaan, of het lukt niet meer om bij ons langs te komen. Wij zijn dan graag bereid u thuis op te zoeken voor een gesprek. Neem contact met ons op om een afspraak te maken.

 

together2

Meeleven
Het Lichtbaken is een christelijke gemeente. Als u met ons in contact bent, hoort u er ook echt bij. Want we kennen elkaar, er is onderlinge band en we leven met elkaar mee. Het betekent ook dat we van tijd tot tijd op bezoek komen om bij te praten. Zieken worden thuis opgezocht, of in het ziekenhuis. Als u dat tenminste op prijs stelt.

 

Kinderen en jongerenKinderclub
Iedere twee weken houdt kinderclub De Voltreffer op zaterdagmorgen een club voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Het is ons verlangen om meer kinderen en jongeren bij onze gemeente te betrekken. Zodat zij antwoorden ontvangen op belangrijke vragen waarmee ze te maken krijgen. Klik op het logo.

 

albert2

Contactpersoon
Mijn naam is Albert van Bragt, 51 jaar, getrouwd en vader. Ik ben verantwoordelijk voor de activiteiten van onze gemeente Het Lichtbaken. Hebt u een vraag van welke aard ook, of u zit ergens mee, neem dan gerust contact met mij op. Ik probeer er voor u te zijn en denk graag met u mee. Natuurlijk is dat helemaal vrijblijvend. Als u na verloop van tijd geen contact meer wilt, dan stoppen we er gewoon mee.

 

Vragen waar veel mensen mee zitten:
–  Graag zou ik een positief christelijk leven leiden, maar hoe doe ik dat?
–  Het leven valt mij zwaar. Is er iemand die mij hoop kan bieden?
–  Wat is de zin van mijn leven? Waar leef ik voor?
–  Christelijke waarden en normen, daar wil ik graag meer over weten.
–  Ik heb fouten gemaakt en voel mij schuldig. Hoe moet ik verder?
–  Is er leven na de dood? Bestaat God? Wie is Jezus Christus?

 

Gebouw en adres
Onze samenkomsten en de meeste activiteiten houden wij in ons gebouw Het Lichtbaken, Maelsonstraat 6, 1624 NP Hoorn. Dat is vlak naast het Westfries Gasthuis.

maelson

 

kaart loc


Bereikbaarheid en parkeren

Met de auto: Als u vanaf de Provincialeweg de Maelsonstraat inrijdt, staat ons gebouw meteen aan de linkerkant van de weg. Links afslaan is voor auto’s echter niet toegestaan! Daarom moet u eerst een blokje om rijden: de Maelsonstraat volgen, met een bocht naar rechts en een bocht naar links. Op de eerste kruising linksaf slaan (Van Dedemstraat). Bij de volgende kruising linksaf slaan (Koepoortsweg). Aan het einde van de weg (T-splitsing) opnieuw linksaf slaan. U bent nu weer in de Maelsonstraat. Na 250 meter staat het gebouw aan de rechterkant van de weg. Achter Het Lichtbaken bevindt zich een eigen parkeerterrein.

Met de trein: Het Lichtbaken bevindt zich op loopafstand (10 min.) van het NS-station. Verlaat het station niet aan de kant van de stad, maar richting het Westfries Gasthuis. U loopt door de hal van het Westfries Gasthuis of rechts om het gebouw heen. Na 300 meter ziet u Het Lichtbaken aan de rechterkant van de weg, op de hoek van de Maelsonstraat.